Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığında Güvenilir Çözümler, TUGEM İle!

TUGEM, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD) hizmetlerinde ve eğitimlerinde sektörde lider konumdadır. Tecrübeli uzmanlarımız ve kapsamlı eğitim programlarımız ile işletmenizin güvenliğini sağlamak için buradayız. TUGEM ile adım adım güvene ilerleyin!

Eğitimlerimiz

TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitimi

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında Tehlikeli Madde Taşımacılığı ile ilgili gönderen, paketleyen, dolduran, taşımacı vs. faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunludur.

TMGD RID Güvenlik Danışmanı Eğitimi

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ çerçevesinde TMGD-RID (Demiryolu)tehlikeli madde ile ilgili faaliyetlerde bulunan firmaların zorunlulukları kapsamında bulundurması gereken danışmanlıklardır.

TMGD IMDG Güvenlik Danışmanı Eğitimi

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ çerçevesinde TMGD-IMDG (Denizyolu) taşımacılığında tehlikeli madde ile ilgili faaliyetlerde bulunan firmaların zorunlulukları kapsamında bulundurması gereken danışmanlıklardır.

ADR Genel Farkındalık Eğitimi

Tehlikeli maddelerin genel özelliklerini bilmek sadece bu konuda görevli firma çalışanlarını değil paketleme, taşıma, depolama ve dağıtımla ilgili tüm personeli yakından ilgilendiriyor. ADR Genel Farkındalık Eğitimleri genel katılıma açık ve zorunludur.

TMGD Tazeleme eğitimi

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Belgesi’ne sahip olanların belge yenileme süreci için gereken TMGD Tazeleme Eğitimi, uzman eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir. Eğitim süresince, ULUSAL MEVZUAT, 2019 ADR DEĞİŞİKLİKLERİ VE GENEL ADR UYGULAMALARI başlığı altında 16 saatlik zorunlu eğitim verilecektir.

İZLEYİN.
ÖĞRENİN.
BAŞVURUN.

NEDEN TUGEM?

Deneyimli Eğitmen Kadrosu

TUGEM, alanında uzman, deneyimli ve nitelikli eğitmenleri bünyesinde barındırarak katılımcılara sektördeki en güncel bilgileri ve pratiği aktarır.

Sınav Başarısı Odaklı Programlar

TUGEM, öğrencilerin başarıya odaklanmasını sağlamak için sınavlara yönelik etkili ve stratejik programlar sunar, böylece katılımcılar belgelerini başarıyla tamamlayabilirler.

Yetki Belgesi Danışmanlığı ve Müşavirliği

TUGEM, ÜDY-ODY eğitimleri alan öğrencilerine firmaların Ulaştırma Altyapı Bakanlığından alınan Yetki Belgeleri alımı, yenilemesi vb tüm konularda firmalara hizmet de vermekte olup firmaların bu konularda arayışlarını da gidermiş olurlar.

Yıllık Tecrübe
0
Mezun
0

Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nedir?

2010 yılında ADR ye taraf olan Türkiye 2014 yılı itibariyle Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınmasına Hakkında Yönetmelik kapsamında ADR hükümlerini uygulamaya başlamıştır. Bu hükümlerden bir tanesi de Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı zorunluluğu ile ilgilidir. Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında Tehlikeli Madde Taşımacılığı ile ilgili gönderen, paketleyen, dolduran, taşımacı vs. faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunludur.

Nasıl TMGD Olunur?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak isteyenlerin Lisans mezunu olması şartıyla UDHB tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarından 64 saatlik TMGD eğitimini alarak sonrasında Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. TMGD olmak için 70 puan almak gerekir.

TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimine Kimler Katılmalı?
  • Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan, elleçleyen, etiketleyen ve ambalajlayan firmaların tehlikeli maddeler konusunda uzmanlaşmak isteyen çalışanlar
  • Tehlikeli maddeler konusunda hızlı bir kariyer hedefleyen Lisans mezunu olan herkes
  • Lojistik sektöründe çalışanlar
  • Ek kazanç sağlamak isteyen girişimciler
Sektördeki TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı İhtiyacı Nedir?

Ulaştırma Bakanlığı Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almış ve alması gereken firmalardan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğunu 01 Temmuz 2015 tarihinde başlatmıştır. Tehlikeli madde taşıyan Nakliye firmaları ile benzin istasyonları ve limanlardaki zorunluluk ise 01.01.2018 itibariyle başladı. 60.000 in üzerinde firma Ulaştırma Bakanlığından Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almıştır. Buralarda çalışacak TMGD sayısı ise 25.000 bin civarındadır. 2022 TMGD olan kişi sayısı yaklaşık 7000 civarındadır.

TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olarak Nasıl Çalışabilirim

1-  TMGD bireysel olarak 4 firmanın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesine dışarıdan hizmet verebilir

2- TMFB (Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi) sahibi bir firmanın tam zamanlı çalışanı olarak en fazla 10 şubesine danışmanlık verilebilir.

3- TMGDK bünyesinde kısmi olarak istihdam edilen  bir TMGD en fazla 6 Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi olan firmaya hizmet verirken dışarıdan 2 firmaya da bireysel hizmet verebilir.

4- TMGDK bünyesinde tam zamanlı istihdam edilen TMGD en fazla 10 Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi olan firmaya hizmet verebilir.

TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı İstihdam Etme ya da Hizmet Alımı Neden Zorunlu?

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında Tehlikeli Madde Taşımacılığı ile ilgili faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin, ADR Bölüm 1.8.3’te yer alan hükümlere göre tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunludur.

Tehlikeli Madde Mevzuatı Kapsamı Cezalar

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında taraflar belirtilen yükümlülüklere uymadıkları takdirde ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır.

Firmaya TMGD bulundurmadığı her ay için 15000 TL idari para cezası verilecektir.

ADR Sözleşmesi'nin Getirdiği Yükümlülükler Nelerdir?

Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), 01.01.2014 tarihinde uygulamaya girdi. Kanuni düzenlemeler sadece tehlikeli maddeleri taşıyanları değil aynı zamanda tehlikeli madde üreten, depolayan ve ambalajlayanları da yakından ilgilendiriyor.

ADR Sözleşmesi ve Yönetmelik ile yapılan düzenlemeler ile ilgili yükümlü taraflar:

  • Gönderen
  • Paketleyen
  • Yükleyen
  • Dolduran
  • Taşımacı
  • Sürücü ve Araçta Bulunan Diğer Görevliler
  • Alıcı
  • Boşaltan
  • Tank-Konteyner/Taşınabilir Tank İşletmecisi
TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitimi İçeriği
  • 64 ders saati olarak uygulanır.
  • RID, IMDG Kod kapsamındaki faaliyetlere ilişkin olarak tehlikeli madde güvenlik danışmanı yetkisini de isteyen adaylar, ayrıca bu modlar için yirmibir er  ders saati ilaveten eğitim almaları gerekir.
  • Her bir eğitim programı en fazla 20 kursiyerden oluşmaktadır.
  • Eğitimlerde her bir ders saatinin süresi 50 dakika olacak şekilde, günlük ders programı 3 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamaz.
TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitim müfredatı:
  • 1. Tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin ulusal mevzuat ile uluslararası anlaşma ve sözleşmeler.
  • 2. Tehlikeli maddelerin sınıflandırılmaları (çözelti ve karışımların sınıflandırma prosedürleri, tehlikeli madde listesinin yapısı, tehlikeli maddelerin sınıfları ve bu sınıflandırmanın prensipleri, taşınan tehlikeli maddelerin yapısı, tehlikeli maddelerin fiziksel, kimyasal ve zehirlilik özellikleri ve benzeri.).
  • 3. Genel ambalajlama, tank ve tank-konteyner kuralları (tip, kod, etiketleme, yapımı, başlangıç ve periyodik muayene ve testler).
  • 4.İşaretleme, etiketleme, ikaz levhası ve turuncu plakaların takılması kuralları.
  • 5. Taşıma evrakı hakkında bilgiler.
  • 6. Sevkiyat yöntemi ve gönderimdeki kısıtlamalar (tam yük, dökme halinde taşıma, orta boy hacimli konteynerlerde taşıma, konteynerlerde taşıma, sabit veya sökülebilir tanklarda taşıma).
  • 7. Yolcuların taşınması ile ilgili kurallar.
  • 8. Karışık yüklemeye ilişkin yasaklar ve tedbirler.
  • 9. Tehlikeli maddelerin ayrıştırılması kuralları.
  • 10. Taşınan madde miktarlarının sınırlandırılması ve miktar muafiyetleri.
  • 11. Elleçleme ve istifleme kuralları.
  • 12. Yükleme öncesinde ve boşaltma sonrasında temizleme veya gazdan arındırma kuralları.
  • 13.  Araçta bulundurulması gereken belgeler (taşıma evrakı, yazılı talimatlar, araç onay sertifikası, sürücü eğitim sertifikası, özel izin belgesi ve benzeri.).
  • 14.  Trafikte araçların seyri ve park etme kuralları.
  • 15.  Tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili trafik mevzuatı ve kısıtlamalar.
  • 16. Tahliye işlemleri veya bu işlem sırasında meydana gelebilecek sızıntılara müdahale etme kuralları.
  • 17. Taşıma teçhizatları ile ilgili gereklilikler.
  • 18. Tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili işletmeye yönelik güvenlik planlarının hazırlanması.
  • 19. Tehlikeli madde kaynaklı bir kazanın, kaza nedenleri ve çeşitleri hakkında bilgilendirme ile bu kazaların raprlanması.
  • 20. İşletmeler için hazırlanacak yıllık raporların hazırlanma usul ve esasları.

* Eğitim ücretine sınavda da kullanabileceğiniz eğitim materyalleri dahildir!

Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri

(1) Danışmanın asıl görevi, işletmenin başındaki kişinin sorumluluğu altında, yapılan işin gereklilikleri kapsamında en uygun araç ve faaliyetleri belirleyip kullanımını sağlayarak, en güvenli yolla bu faaliyetlerin yönetimini kolaylaştırmaktır.

(2) İşletme içerisindeki faaliyetler göz önüne alındığında, bir danışman başlıca aşağıdaki görevleri yapar:

  • 1. Tehlikeli maddelerin taşınmasında uluslararası anlaşma ve sözleşme (ADR/RID) hükümlerine uyulduğunu izlemek.
  • 2. Tehlikeli maddelerin ADR/RID hükümlerine göre taşınması hususunda işletmeye öneriler sunmak.
  • 3. İşletmenin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu, yıl sonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve elektrnik ortamında İdare’ye ibraz etmek. Söz konusu yıllık rapor aşağıda belirtilen asgari hususları içerir:
  • 4. Tehlikeli maddelerin tehlike sınıfı ve özelliklerini.
  • 5. Tehlikeli maddelerin sınıflarına göre toplam miktarlarını.
  • 6. ADR/RID Bölüm 1.8.3.6’ya göre işletmede meydana gelmiş kazalarla ilgili düzenlenmiş raporları.
  • 7. Taşınan tehlikeli maddelerin hangi taşıma türü ile yapıldığını.
  • 8. ADR’de ön görülen muafiyet kapsamında herhangi bir yük taşınıp taşınmadığı, taşınmış ise miktar ve sınıfı.
  • 9. Güvenlik danışmanının, işletme için gerek gördüğü ilave güvenlik değerlendirmesini.
  • 10. Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin ADR’deki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.
  • 11. İşletmenin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alınırken rehberlik etmek.
  • 12. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürleri belirlemek.
  • 13. Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler hakkında, işletme çalışanlarına göreve yönelik eğitim vermek veya almalarını sağlamak ve bu eğitimin kayıtlarını muhafaza etmek.
  • 14. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek muhtemel bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürlerini belirlemek, çalışanlara bunlarla ilgili tatbikatları periyodik olarak yaptırmak ve bunların kayıtlarını tutmak.
  • 15. Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak.
  • 16. Alt yüklenicilerin veya üçüncü tarafların seçiminde ve çalıştırılmasında tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili mevzuatın öngördüğü özel şartların dikkate alınmasını sağlamak.
  • 17. Tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması veya boşaltılmasında yer alan çalışanların, perasyonel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmalarını sağlamak.
  • 18. Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı lmak için, ilgili personelin farkındalığını artırmaya yönelik önlemler almak.
  • 19. Tehlikeli maddenin sınıfına göre taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken döküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatları oluşturmak.
  • 20. ADR/RID Bölüm 1.10.3.2’de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlayarak planın uygulanmasını sağlamak.
  • 21.  Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dâhil yaptığı her türlü işi kayıt altına almak, bu kayıtları 5 yıl süreyle saklamak ve talep edilmesi halinde İdareye ibraz etmek.
  • 22.  İşletmede görevi ile ilgili yapacağı denetlemelerde; denetlenen kişi ve işlerle ilgili tarih ve saat belirterek kayıt tutmak.
  • 23.  Herhangi bir tehlikenin söz konusu olduğu durumlarda tehlike giderilene kadar yapılan işi durdurmak, tehlikenin giderildiği durumda da işi kendi onayı ile başlatmak ve tehlike giderilene kadar geçen süreçteki her türlü aşamayı işletmeye veya yetkili mercilere yazılı olarak bildirmek.
  • 24. Taşıma aracına yüklenen yükün ADR/RID hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürler belirlemek.

(3) TMGD, sorumlu olduğu işletmede taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana, mala ve çevreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplayarak işletme yönetimine veya İdareye bir kaza raporu verir. Bu rapor uluslararası veya ulusal mevzuat kapsamında işletme yönetimi tarafından yazılması gereken raporun yerini tutmaz.

TMGD RID ve IMGD Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının  22.05.2014 tarih ve 29007 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ çerçevesinde TMGD-RID (Demiryolu) ve TMGD-IMDG (Denizyolu) taşımacılığında tehlikeli madde ile ilgili faaliyetlerde bulunan firmaların zorunlulukları kapsamında bulundurması gereken danışmanlıklardır.

TMGD RID ve IMGD Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimine Kimler Katılmalı?
  • ADR kapsamında TMGD Eğitimi’nin önceden tamamlanması şartıyla IMDG Kod ve RID kapsamındaki aynı dönemde birlikte verilmek durumıunddır.
  • Eğitim için eğitim süreleri, her bir taşımacılık modu için  21 saat olup, eğitimlerin sonunda, eğitimi tamamlama  sınavı yapılmaktadır.
  • IMDG kod ve RID kapsamındaki TMGD Eğitimleri birlikte en az 6 gün sürmektedir.
  • Her bir eğitim programı en fazla 20 kursiyerden oluşmaktadır.
  • Eğitimlerde her bir ders saatinin süresi 50 dakika olacak şekilde, günlük ders programı 3 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamaz.
TMGD RID ve IMGD Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sınavı
  • TMDG ADR sertifikasına sahip olup, yetkili eğitim kuruluşlarından TMDG RID ve TMGD IMDG Kod eğitimi almış olanlar  bu sınavlara girebilmektedirler.
  • TMDG RID ve TMGD IMDG Kod sınavları, eğitimlerde olduğu gibi birlikte uygulanmaktadır.
  • Sınavda, RID ve IMDG Kod güncel kitapları kullanılmakta olup, katılımcılara 20 adet RID ve 20 adet IMDG Kod sorusu sorulmaktadır.
TMGD RID ve IMGD TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI BELGESİ VE EĞİTİMİNİN YENİLENMESİ

Sertifika 5 yıl süresince geçerlidir. Sertifikanın geçerlilik süresi, sertifika sahibinin sertifikanın geçerliliği bitmeden önceki son yılda sınava girip, sınavı geçmesi halinde 5 yıl süre ile uzatılabilir.

TMGD RID ve IMGD Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı yenileme eğitimleri kaç yılda bir alınmalıdır?

TMGD’ler, ADR/RID/IMDG ‘da yapılan değişiklikler için 2 yılda bir yenileme eğitimini almak zorundadırlar.

ADR Genel Farkındalık Eğitimi Nedir?

Zorunlu ADR Farkındalık Eğitimi Kimlere Yönelik?

ADR Sözleşmesi’nin Paketleme, Etiketleme ve İşaretlemeye İlişkin Zorunluluklar bölümü 1.1.2012 tarihinden; araçlara ilişkin hükümleriyse 1.1.2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Diğer tüm hükümler 01.01.2014 tarihinde uygulamaya girdi. Tehlikeli maddelerin genel özelliklerini bilmek sadece bu konuda görevli firma çalışanlarını değil paketleme, taşıma, depolama ve dağıtımla ilgili tüm personeli yakından ilgilendiriyor. ADR Genel Farkındalık Eğitimleri genel katılıma açık ve zorunludur.

ADR Sözleşmesi ve Yönetmelik ile yapılan düzenlemeler ile ilgili yükümlü taraflar:

  • Gönderen
  • Paketleyen
  • Yükleyen
  • Dolduran
  • Taşımacı
  • Sürücü ve Araçta Bulunan Diğer Görevliler
  • Alıcı
  • Boşaltan
  • Tank-Konteyner/Taşınabilir Tank İşletmecisi
Zorunlu ADR Farkındalık Eğitimi Amacı

ADR Sözleşmesi’nin tüm hükümleri 01.01.2014 tarihinde uygulamaya girdi.

ADR Sözleşmesi’ne uygunluk süreçlerinizi planlamaya ve denetlemeye nereden başlamalısınız?

  • Ürettiğiniz ürünlerin ADR Sözleşmesi’ne göre tehlikeli madde kapsamına girip girmediğini, giriyorsa hangi BM numarasının geçerli olduğunu belirlediniz mi?
  • Karışımlarda BM numarasının değişebildiğini biliyor musunuz?
  • Paketlemelerinizi nasıl yapmalı ve nasıl işaretlemelisiniz?
  • Paketleme konusunda muafiyetlerden yararlanma hakkınız var mı?
  • Operasyonel süreciniz ve iş yaptırdığınız firmaların eksikliklerinden de sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?..
Zorunlu ADR Farkındalık Eğitimi İçeriği
  • Tehlikeli Madde Taşımacılığında Ulusal ve Uluslararası Yasal Düzenlemeler ve Taşıyan, Depolayan, Üreten Firmalar ile Diğer Tarafların Temel Sorumlulukları
  • Tehlikeli Maddeleri Üreten, Depolayan, Taşıyan, Elleçleyen Firmaların Yükümlülüklerini Yerine Getirmek İçin Yapmaları Gerekenler
  • ADR Sözleşmesi’nin Yapısı
  • ADR Eğitimleri ve Sertifikalar
  • Tehlikeli Maddelerin Sınıflandırılmasının Esasları ve Temel Tehlikeler
  • Tehlike Etiketleri ve Anlamları
  • Tehlikeli Maddelerin Paketlenmesi ve Paketlemede Dikkat Edilecek Hususlar
  • Paketleme Gruplarının Detayı
  • Ambalaj Türleri ve Kuralları
  • Birlikte Depolama Kuralları
  • Tehlikeli Madde Paketlerinin İşaretlenmesi ve Elleçleme Hükümleri
  • Birlikte Taşıma ve Yükleme Kuralları
  • Tehlikeli Madde Paketlerinin İşaretlenmesi
  • Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar ve Tankerlerin Özellikleri ile İşaretlenmesi
  • Tehlikeli Madde Taşımacılığında Belgeler
  • Tüneller ve Tünel Kısıtları
  • Sınırlı Miktar Kuralı
  • Atık Taşımacılığı ve Dikkat Edilecek Hususlar
  • Taşıma Kategorileri
  • Terör Saldırılarına Karşı Güvenlik Önlemleri
  • ADR Tablo-A’nın incelenmesi

Eğitime katılanlara ADR Sözleşmesi 1.3.2.1 maddesi uyarınca Genel Farkındalık Eğitim Sertifikası verilir.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Sertifikasının süresi kaç yıldır?

TMGD Sertifikasının süresi 5 yıldır. Geçerlilik son tarihinden 1 yıl öncesinde sınavlara girilip sertifikanın süresinin uzatılması gerekmektedir.

Tmgd (Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi) Takvimi

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİM TAKVİMİ
Gün
Saat
Dakika
Saniye
Son başvuru tarihi geçti

Diğer Eğitimlerimiz